Свято Стрітення Господнього: ми скоро будемо святкувати перемогу, адже з нами Бог

2 лютого у велике свято Стрітення Господнього настоятель храму святої Покрови отець Михаїл звернувся до парафіян з такою проповіддю:

«Во імʼя Отця і Сина і Святого Духа!

Улюблені во Христі браття і сестри, у день Стрітення Господнього я хочу нагадати вам цікаві слова із Святого Писання, де сказано: «Господня земля і все, що наповнює її». Усе на землі, під землею і в небі, все що ми маємо з вами – все є від Бога і все є Боже. І ставши перед Богом, через сто років, скільки кому Господь уділив, ніхто не скаже – ось я, Господи, купляв машину, в мене була машина. Бог скаже: «Це Я тобі її дав». Ніхто не скаже – я збудував дім, бо Бог скаже: «Це Я тобі подавав цеглу». Ніхто не скаже – я переміг у війні, бо тільки у Бога наша перемога.

І сьогоднішнє свято є свідченням саме цього. Бог народжується на землі, як людина, і Його несуть до храму святого посвятити Богові. Бо все, що ми тут можемо придбати на землі – все є від Бога і все є Боже. Навіть, Сам Бог, Який втілюється у людській подобі, народжується, як маленька дитина, благословляє, щоб виконати Закон. Щоби Його, як людську дитину принесли Богові. Бога в людському тілі несуть, щоби посвятити Богові. Можливо, тоді багато ще не розуміли цього, але сьогодні, коли ми знаємо, як Він далі жив на землі, як Він віддав сам себе в жертву за людину, жертву Богові віддає сам себе Бог. Ми розуміємо саму суть сьогоднішнього свята.

І сьогодні особливо, коли йде жорстока війна і вже ми інколи втрачаємо надію, ми повинні дивитися на Бога і розуміти, що перемога, яку ми чекаємо, буде від Бога, не від зброї. Бо зброю теж дає Бог, щоб ми оборонялися, не від воїнів, воїни стоять і Бог підтримує їхні руки й їхні серця. Не від нас з вами, що трудимося, волонтеримо, бо все, що ми можемо дати нашим воїнам, дає нам Бог. Все від Бога.

І дуже важливо, коли настане перемога, а вона настане, і чомусь я вірю, що вона настане у скорому часі. Коли настане перемога, щоб ми цю перемогу не присвоїли, а теж віддали Богові.

Сьогодні у день стрітення Господа нашого Ісуса Христа, коли Симеон прийняв на руки Боже дитятко, я закликаю кожного з нас – будьмо готові прийняти перемогу з рук самого Бога. Сьогодні, коли батьки приносять Ісуса до храму Божого, будьмо готові й ми нести перемогу, а Ісус – є перемогою добра над злом, життя над смертю. Щоб і ми готові були нести цю перемогу до Бога. Ми переможемо, я не маю ніякого сумніву в цьому тому, що з нами Бог. Сьогодні не ми нападаємо на сусіда, жорстокий і кровожерливий сусід напав на нас і ми захищаємося. Саме тому я вірю, що Бог з нами і Бог переможе. Але, як на хресті страждав Господь, сьогодні страждаємо і ми з вами й увесь український народ. Але, як Христос переміг смерть, і ми переможемо те зло, яке прийшло на нашу землю. Як Христос воскрес на третій день, так і Україна підніме голову і воскресне, підніметься з руїни і повернуться наші люди з полону, наші біженці з усього світу. А наші померлі стануть святими перед Богом. Ті, хто загинув, захищаючи наше майбутнє, стануть святими перед Богом. Я вірю в це і я цю віру хочу посіяти сьогодні кожному з вас у серцях.

І у свято Стрітення Господнього хочу посіяти віру – ми у скорому часі будемо зустрічати перемогу!

Боже благословення на всіх вас!».

Більше фото тут:

Comments are closed