Як той сліпий взиваймо до Господа день і ніч – Господи Ісусе, Сину Давидів, помилуй нас грішних!

У цю світлу неділю настоятель храму святої Покрови отець Михаїл звернувся до парафіян з такою проповіддю:

«Во імʼя Отця і Сина і Святого Духа! Амінь.

Улюблені во Христі браття і сестри, сьогодні ми чули євангельську історію, як Господь наш Ісус Христос зцілює сліпого. В цій історії цікавим для мене сьогодні є те, коли сліпий взивав до Господа, щоб Він зцілив його, всі оточуючі зупиняли його, забороняли йому і закривали рота. Ісус йде по дорозі, за Ним ідуть Його учні, Його прихильники і ті, які чекають чуда Божого. І раптом перед ними на обочині сидить незрячий. Він чує шум, питає – що відбувається. Йому говорять – йде Господь. І він головно починає взивати: «Ісусе, Сину Давидів, помилуй мене!».

Сьогодні в час важких випробувань кожен українець повинен повторювати про себе в душі, вдома на молитві, в церкві на молитві і на весь світ взивати: «Ісусе, Сину Давидів, помилуй мене!». Помилуй нашу Україну, помилуй наш народ, стражденний народ, який століттями терпить наругу. І ллється кров людська на нашій землі потоком. Нас закривають, нас не хочуть чути і розуміти. І знову, і знову, і знову історія повторюється від року в рік, від століття в століття. Коли у 30-х роках безбожники влаштували Голодомор в Україні, тисячами тон закуповували у світі українське зерно і закривали рота нам. Коли в 22-му році на нас напали, знову ж таки цю правду не кожен хоче бачити. І, напевно, кожен з нас чув такі слова – не на часі. Не на часі говорити правду, щоб не дай Боже не порушити того хиткого миру, якого насправді і не було. І це виглядає так, ніби людині забивають ножа у серце і кажуть – не пручайся, не кричи, не взивай до Господа, не турбуй Бога. І тоді смерть. Людина тоне, а їй кажуть – не борсайся, не на часі, не кричи.

Сьогодні я закликаю кожного з нас, як той сліпий взиваймо до Господа день і ніч – Господи Ісусе, Сину Давидів, помилуй нас грішних! Щоб почув Бог, щоб почув увесь світ правду й істину. Нас прийшли не загарбувати, нас прийшли вбивати, знищити, як народ, як націю. Сьогодні нехай взиває кожен з нас – Господи Ісусе, Сину Давидів помилуй нас, помилуй нас Господи і даруй сили і прозріння нашому народові. Щоб отримавши від Бога милість, ту милість ,яку отримав сьогодні сліпий, незрячий чоловік, щоб і ми прославили Господа, як прославив він. Отримавши перемогу від Бога, щоб ми прославили Господа нашого Ісуса Христа і пішли за Богом так, як пішов за Богом отой незрячий.

Ще і ще раз молимося і віримо, що буде Боже чудо, буде зцілення, буде перемога, буде свято в Україні на нашій землі в нашому народові. І ми прославимо Господа нашого Ісуса Христа – милостивого, люблячого і всесильного.

Боже благословення на всіх вас!».

Спаси Господи!

Також після літургії, отець Михаїл продовжив приймати привітання з Днем Народження від парафіян церкви. Многая і благая літа!

Comments are closed