Мʼясопусна поминальна субота: ми не повинні забувати про наших померлих

9 березня у М’ясопусну поминальну суботу настоятель храму святої Покрови отець Михаїл звернувся до парафіян з такою проповіддю:

«Во імʼя Отця і Сина і Святого Духа!

Улюблені во Христі браття і сестри, ми наближаємося до Святого Великого Посту і Церква крок за кроком готує кожного з нас до цього подвигу, духовного подвигу, особистого подвигу кожного з нас.

Памʼятаючи про те, що кожен із нас рано чи пізно стане перед Господом нашим Ісусом Христом. Кожен з нас дасть відповідь перед Богом за те, як ми жили на землі, що робили ми, чи сіяли добро, чи сіяли зло.

Завтра свята Церква читає Євангеліє про Страшний суд. Живучи тут, ми повинні памʼятати про Суд, Страшний суд, Божий суд, який чекає кожного з нас.

Памʼятаючи про себе, ми не повинні забувати і про наших померлих. Саме тому ми сьогодні зійшлися у храмі, щоб попросити Бога Господа нашого, милостивого Господа, щоб Він був милосердний до наших померлих, від віку померлих батьків, дідів і прадідів.

Хай милостивий Бог зільє Своє милосердя на кожного померлого, на наших рідних і близьких. За тих, хто помер з вірою у Господа нашого Ісуса Христа, за тих, кого ми ще памʼятаємо, за тих, про кого памʼять вже можливо стерлася у віках. Хай кожного Господь памʼяне, не забуде і прийме його у Царстві Небесному. Щоб возрадувалися там на Небесах у світі Духовному їхні душі, що ми памʼятаємо за них, що ми молимося за них. І нехай Господь прийме нашу молитву, хай Господь прийме всіх померлих у Царстві Небесному.

Боже благословення на всіх вас!».

Comments are closed