Річниця інтронізації Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія

Молебень у Соборі святої Софії Київської

3 лютого 2020 року помісна Українська Православна Церква відзначила День інтронізації Предстоятеля – Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія. В Києві у Свято-Михайлівському Золотоверхому соборі відбулася святкова Божественна літургія.

Напередодні у неділю, 2 лютого, у Ніжині настоятель храму святої Покрови отець Михаїл у своїй недільній проповіді сказав: «У понеділок у нас річниця, коли рукоположили і возвели в сан Митрополита Епіфанія, який сьогодні Предстоятель нашої Церкви.

Сьогодні Православна Церква України, наша Церква визнана у світі як єдина канонічна церква в Україні.

Рік був важкий, напевно особливо важкий у Чернігівській області. Ще не все так гладко, ще не все виходить, але наша Церква жива і наша Церква має величне майбутнє. Дякуючи Богу Іісусу Христу, Вселенському Патріарху, нашому Митрополиту Епіфанію і його трудам, дякуючи нашому Владиці Євстратію, який напевно найбільше потрудився у цій справі.

Архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій зробив вагомий вклад у встановлення Православної Церкви України. Многая літа йому і многая літа нашій Церкві!»

Владика Євстратій  з Блаженнійшим Митрополитом Київським і всієї України Епіфанієм

Comments are closed