Царство Небесне Героям Небесної Сотні

Сьогодні, 20 лютого – День Героїв Небесної Сотні. Цього дня ми вшановуємо подвиг учасників Революції гідності. 105 Героїв Небесної Сотні загинули на Майдані, віддавши свої життя за гідність нашої держави.

Біля пам’ятного меморіалу «Герої не вмирають» протоієрей отець Михаїл, отець Олександр, диякон Олександр разом зі святими отцями Ніжина відслужили панахиду за загиблими на Майдані.

«Сьогодні український народ, українська земля молитовно згадує тих, хто поклав своє життя за правду, –  звернувся до присутніх з промовою настоятель храму святої Покрови отець Михаїл. – Правда і неправда ходять в цьому світі поряд… І поруч із цим живемо і ми. Як ми живемо? Сьогодні хочеться про це запитати у себе самого, у кожного з нас. Прийшов час для тих хлопців, хто поклав життя своє. Коли вони самі себе запитали про це, зрозуміли, що так жити далі не можна. І на вівтар волі та справедливості поклали свої життя.

Здавалося б, що таке життя людське. Але та жертва змінила не тільки Україну – змінила весь світ. І на мою думку, змінила всю людську історію на майбутнє. Це був безпрецедентний випадок людської гідності і правди у цьому світі.

Дуже радісно, що ми живемо сьогодні у вільному світі, живемо і боремося, бо ця боротьба не припиняється. Це вічна боротьба добра і зла. Все попереду, життя попереду. Ми озираємося в минуле і співаємо Вічну пам’ять для того, щоб було майбутнє у наших дітей і онуків. Світле і побожне майбутнє.

Будемо молитись,  пам’ятати і славити подвиг наших Героїв, нашої Небесної Сотні.

Царство Небесне і Вічна Пам’ять».

Comments are closed