Господь кличе до Себе кожного з нас

У цю світлу неділю настоятель храму святої Покрови отець Михаїл звернувся до прихожан з такою проповіддю:

«Во ім’я Отця і Сина, і Святого Духа. Амінь! Улюблені во Христі браття і сестри, в цю неділю ми молитовно згадуємо Первозвозванного апостола Андрія. І не даремно називаємо ми його «Первозванним» тому, що Господь Бог наш Іісус Христос покликав його за собою першим.

Але я хочу звернути сьогоднішню вашу увагу на те, що читали сьогодні ми у Євангелії, як Господь наш Іісус Христос проповідував в одній із синагог, і побачив жінку скорчену, яка вже 17 років була скорчена духом нечистим. Він побачив її і покликав до Себе. Отже виходить, що раніше за апостола Господь покликав скорчену жінку. І я вам скажу більше того, сьогодні і вчора, і тисячі років назад Господь кличе до Себе кожного з нас. І всі ми, як та скорчена жінка, боремося в цьому житті із духами нечистими. І ці духи нечисті зв’язують нас нашими ж гріхами, повсякденними турботами, болячками. Сьогодні пандемія зв’язує нас і корчить нас, і пригинає нас до землі, але ніколи не забувайте – Господь бачить нас, ніколи не сумнівайтеся – Господь бачить нас, як ту скорчену жінку.

Уявіть собі, вона прийшла до синагоги, ви думаєте вона стояла десь з переду? Сумніваюся… Про це не написано, але я думаю, що стояла вона десь в куточку, заховалася ззаду і уважно слухала слово Боже. І Господь покликав її до себе. Господь бачить нас, як і її, Господь кличе нас, як і її. Чи почуємо ми голос Господа нашого, чи відгукнемося на Його поклик, чи прийдемо ми до Бога?

І сьогодні ми все ж таки у храмі, значить почули Його і прийшли до Нього. І Господь поклав руку на неї і зцілив її, не дивлячись на те, що осудили Його законники. Він говорить – чи не годилося їй бути розв’язаною, бути звільненою від духа нечистого в цей суботній день.

Сьогодні ми шануємо суботу і святкуємо святу неділю, день Воскресіння Господа нашого Іісуса Христа. І в цей день, і в суботу, і кожного дня Господь говорить нам, що ми повинні звільнятися від пут нечистих. І годиться бути з Богом і сьогодні, і в суботу, і кожного дня. І хто би щоб не говорив, Господь з нами і Господь Бог допомагає нам і зціляє нас, і благословляє нас.

І хай це благословення буде з вами, щоб у здоров’ї тілесному і духовному славили Господа нашого ще многії і благії літа.

Боже благословення на всіх вас!».

Comments are closed