Святий Миколай прославився своєю добротою і любов’ю

У свято Миколая Чудотворця настоятель храму святої Покрови отець Михаїл звернувся до прихожан з такою проповіддю:

«Во ім’я Отця і Сина, і Святого Духа. Амінь! Улюблені во Христі браття і сестри, сьогодні наше храмове свято, сьогодні свято у всіх православних християн. Сьогодні ми молитовно шануємо святого Миколая, якого шанують не тільки православні, а і католики, і навіть деякі протестантські церкви визнають і шанують святого Миколая.

Чим же прославився цей святий, що його так люблять усі?

І перш за все і найважливіше, чим прославився святий Миколай – це своєю добротою, любов’ю, любов’ю до Бога, любов’ю до своїх ближніх.

У сьогоднішній нелегкий час можна дуже багато почути про те, хто праведний перед Богом, яка церква канонічна, а яка неканонічна, але Господь говорить: «Хто має любов між собою, той є мій учень. По цьому впізнають вас».

Хто має любов і доброту, той ближче до Бога в якій би конфесії він не знаходився. Звичайно, ми віримо, ми знаємо, що істинна віра – православна віра. Але не можна відкидати нікого хто несе свою любов у серці. Так як не відкидав і святий Миколай і сіяв цю любов, сіяв це добро, не дивлячись на те хто вірить у Христа, чи не вірить. А сіяв добро і любов тим хто потребує цієї любові. Бо так і Бог наш любить всіх і праведних, і неправедних. Любить навіть тих хто не вірить в Нього, Він все одно любить їх. Як мати любить своїх дітей слухняних, чи неслухняних,  так і Бог любить усіх, так і святий Миколай полюбив усіх.

Сьогодні ми цю любов пам’ятаємо, саме тому і шануємо Святителя Миколая».

19 грудня Миколай святий йде по землі і роздає подаруночки всім слухняним діткам, не оминув він і діток у храмі святої Покрови. Діти всі разом закликали святого Миколая до храму: «Святий отче Миколай до нас в гості завітай!».

І святий Миколай почув діток у церкві. Всі отримали подарунки.

В цьому році майстерня святого Миколая у Покровському храмі почала працювати 16 грудня і зібрала близько 600 подарунків, які роздали діткам. Завітав святий Миколай разом із святими отцями і до Будинку інтернату. Діткам влаштували справжнє свято, адже святий Миколай ні про кого не забуває і досі продовжує нести добро і любов руками небайдужих людей.

Comments are closed