Рівноапостольний князь Володимир освятив нашу землю і наш народ

28 липня у свято Рівноапостольного князя Володимира настоятель храму святої Покрови отець Михаїл звернувся до прихожан з такою проповіддю:

«Во ім’я Отця і Сина, і Святого Духа. Амінь!

Улюблені во Христі браття і сестри, сьогодні свята Українська Православна Церква торжествує і святкує день Рівноапостольного князя Володимира, який охрестив Русь Україну у водах Дніпра, який охрестив наш український народ більше тисячі років назад.

Є в Євангелії місце, де Господь наш Іісус Христос говорить людям: «Хто без гріха, той перший хай кине камінь у грішницю». І ніхто не кинув камінь, розійшлися люди. Бо у кожного з нас є свої гріхи і немає людини на землі, яка б жила і не грішила. Були гріхи і у князя Володимира. І хто знайомився з життям його дійсно може здивуватися, як така людина настільки грішна може стати святою. Але віримо ми, ми християни, що Бог – джерело чистоти і святості може очистити і освятити будь-яку людину, яка прийде до Господа до Бога нашого, яка зробить величне діло на славу Божу, на прославлення імені Господнього. Так, були гріхи у князя Володимира, але освятивши весь народ свій, освятивши землю свою, нашу землю, наш народ, він освятив і своє ім’я, і прославив його у віках.

Сьогодні жива наша Церква, Церква Українська, живий український народ і українська держава. Багато проблем у нас, але я вірю, що саме тому і проблеми, що ми ідемо правильною дорогою, ідемо до Бога. І Господь благословляє наш народ. Ми отримали Томос від Вселенського Патріарха, як отримали християнство звідти, з Константинополя, так отримали і Томос. Ми будуємо храми, ми молимося, молимося в храмах цих своєю рідною українською мовою в рідній Українській Церкві. І біснуються вороги, і хочуть відібрати у нас найсвятіше – і нашого князя Володимира, і нашу княгиню Ольгу, і нашу церкву, і наш народ, і нашу душу, і нашу землю.

Але молитвами святого князя, святої княгині, молитвами всіх українських святих, яких дуже багато просіяло на землі, ми віримо, що буде жити і наша держава, і наша церква, і наш народ. Бо ми віруючий народ, ми любимо Бога, а Господь Бог молитвами святого князя Володимира любить нас з вами.

Боже благословення на всіх вас!»

Comments are closed