Вознесіння Господнє: Бог наповнює українців силою і нас не може здолати багатотисячна російська орда

2 червня у велике свято Вознесіння Господа нашого Іісуса Христа настоятель храму святої Покрови отець Михаїл звернувся до парафіян з такою проповіддю:

«Во ім’я Отця і Сина, і Святого Духа! Амінь!

Улюблені во Христі браття і сестри, сьогодні Господь наш Іісус Христос возноситься на Небеса до Отця Небесного, а ми радіємо, радіє весь світ і Ангели радіють разом з нами.

Бог воплотився у матеріальному тілі, жив поміж нас людей простим мирським життям для того, щоб Небо прихилилося, Божественне прихилилося до земного. Щоб Вічне і Духовне увійшло в наше буденне життя. Духовне опускається в матеріальне.

Сьогодні Бог в матеріальному тілі Возноситься у Духовний світ і цим наше буденне життя, наше матеріальне тіло, наш весь матеріальний світ возносить до духовного життя, до вічності, до світла, до Бога. Розуміючи це, ми радіємо, бо наповнюючись Духовним, Божественним, Вічним, ми наповнюємося і силою Духовною, і силою Вічною, і силою Божественною. Саме тому Господь Бог Возносячись на Небеса, у сьогоднішній Євангелії говорить до учеників Своїх:  «Залишайтеся в Єрусалимі, аж поки наповнитеся силою».

Сьогодні у нас важкі дні, тривожні дні, іде війна. Ця війна іде у віках – війна добра і зла, війна любові і ненависті. Ця війна іде століттями між народами, які ще недавно називали братніми. Але, як у Євангелії, той брат постійно зазіхає на нашу землю, на наш народ і на нашу Церкву. І подивіться в нашу Українську історію – це вічна історія війни із північним сусідом, який постійно нападав на нашу землю. Але ми, як істинні діти Божі виконуємо обітницю Господа нашого Іісуса Христа, стоїмо твердо на своїй землі й наповнюємося Його Божественною силою. Це є дивним для ворога, бо на нас нападає стотисячна орда, десятки і тисячі танків та гармат обстрілюють нашу землю, вбивають, грабують і насилують наших людей. А ми стоїмо твердо.

Вже три місяці війна і ця багатотисячна орда фашистів не змогла побороти нас українців. Сьогодні гинуть наші воїни, сьогодні гинуть наші мирні люди, але ми будемо виконувати заповіт Господа нашого Іісуса Христа. Сказав Він учням Своїм: «Залишайтеся в Єрусалимі». І ми залишаємося на своїй землі.

Коли почалася війна, напевно, сотня чоловік нас запитали – а коли ви виїжджаєте? І тоді ми з матушкою говорили – куди ми поїдемо? Чого ми поїдемо? Ми на своїй землі! А на своїй землі наша правда і наша сила, бо так сказав Бог. Сьогодні Він сказав Своїм апостолам – залишайтеся в Єрусалимі й наповнюйтеся силою. Сьогодні Господь наповнює силою і нас українців, тих, що залишаються на своїй рідній землі. Ми не зазіхаємо на чужу землю, але і свого нікому не віддамо. Так заповідає сьогодні нам Господь наш Іісус Христос, який Возноситься на Небеса.

Я сьогодні благаю Господа – Господи, наповни силою і наших воїнів! Бо ми молимося сьогодні спокійно, молимося у храмі заради них. Тих, що під постійними обстрілами. Сьогодні дуже важка ситуація там на передовій. Ми допомагаємо воїнам, ми молимося за воїнів, а вони бережуть наш мир. Молимося Господу, хай Він наповнить їх силою, щоб вони очистили нашу землю, наш народ, нашу Церкву від цієї скверни. Щоб наповнилися силою ми на своїй землі, щоб наповнилися духовною силою наша істинно Українська Православна Христова Церква.

І в силі Божій, щоб розквітала наша Україна. Ми з Богом, а Господь благословляє нас на нашій землі і в нашій Церкві. Хай Господь сьогодні благословить кожного з вас, наших дітей і наших воїнів.

Боже благословення на всіх вас!».

Спаси Господи!

Comments are closed