Хай Цілитель Пантелеймон укріпляє і дає здоров’я нам і нашим воїнам-захисникам

Сьогодні, 9 серпня, велике свято Пантелеймона Цілителя. Настоятель храму святої Покрови отець Михаїл звернувся до парафіян з такою проповіддю:

«Во ім’я Отця і Сина, і Святого Духа! Амінь!

Улюблені во Христі браття і сестри, тисячі, сотні тисяч людей приходять протягом року, а особливо сьогодні до Святого Великомученика і Цілителя Пантелеймона. Святого, який за життя зцілював хворих, безнадійно хворих, воскресив мертвого хлопчика, якого вкусила змія. Святого, який допомагав бідним і нужденним, потребуючим його лікарської допомоги.

Сьогодні ми згадуємо молитовно і звертаємося до святого, який був названий «той, хто як лев» Пантелеон. Але своїм життям він довів, що він Пантелеймон, тобто «милостивий». Милість, Божа милість сходила від нього і через нього на людей. Милість, Божа милість сходить і сьогодні від нього і через нього, через його святі зображення ікони на нас з вами.

І саме тому, багато людей сьогодні у храмах, саме тому ми дуже часто звертаємося до святого Пантелеймона, щоб ця милість зійшла і на нас з вами. На нас грішних, болящих людей.

Господь його молитвами дарував нам віру, віру в те, що ми будемо в здоров’ї і в мирі славити Господа.

Господь сьогодні хай укріпляє нас з вами молитвами святого Цілителя Пантелеймона в здоров’ї. Укріпляє в здоров’ї наших воїнів. Бо війна продовжується, війна не на життя, а на смерть. Війна між добром і злом, яка почалася з перших днів історії, коли Каїн убив Авеля.

І сьогодні ті, що називали себе братами, прийшли убивати нас з вами. І для того, щоб ми боролися, потрібне здоров’я, здоров’я і сила, перш за все, духовні. А джерело будь-якого здоров’я все таки, перш за все, є духовне.

Тож будемо молитися і вірувати, щоб в духовному здоров’ї ми укріплялися і по вірі нашій утверджувалася наша перемога. Щоб у здоров’ї і в силі ставали на захист нашої святої землі наші воїни.

Кожного разу, коли приїжджають наші хлопці з передової, з війни, молимося ми, тамуємо сльози, бо не можна плакати. Але молимося і ще, і ще, день і ніч молимося. І до святителя Цілителя Пантелеймона, щоб вони були здорові там, тримаючи зброю в руках.

Хай Господь молитвами святого Цілителя дарує здоров’я їм. Хай Господь Бог укріпить сьогодні молитвами святого Цілителя всіх поранених, їх дуже багато. Нам не розказують це, а може і правильно, що не розказують, але багато поранених, покалічених наших дітей. Але, я говорив колись і повторюю сьогодні – якщо є тверда віра і жива душа, то ніяке тілесне каліцтво і поранення не зможе вбити людину.

Будьмо ж сильними в нашій вірі! Хай цю віру сьогодні підтримає святий Цілитель Пантелеймон, дарує здоров’я нам, щоб ми кували в тилу нашу перемогу. Дарує здоров’я нашим воїнам, щоб стояли твердо на захисті нашої землі. Й зцілює наших поранених дітей і хлопців, щоб зцілилися вони і здорові повернулися додому.

І молитвами Цілителя Пантелеймона будемо вірити, що ми всі будемо здорові й будемо в майбутньому жити у вільній, сильній, світлій, багатій, незалежній Україні. На многая і благая літа!

Боже благословення на всіх вас!».

Після святкової літургії на подвір’ї храму посвятили цілющу, лікувальну водичку. Всі парафіяни змогли прикластися до ікони з часточкою мощей Цілителя Пантелеймона і попросити здоров’я у святого.

Всім здоров’я і Божого благословення!

Comments are closed