Господь показав Хрест і сказав: «Цим перемагай». І сьогодні наша армія героїв саме з Хрестом на броні перемагає нелюдів

У велике свято Воздвиження Чесного й Животворчого Хреста Господнього настоятель храму святої Покрови отець Михаїл звернувся до парафіян з такою проповіддю:

«Во ім’я Отця і Сина, і Святого Духа! Амінь!

Улюблені во Христі браття і сестри, Хрест – надія світові, співаємо сьогодні ми на божественній літургії, прославляючи і поклоняючись підніжжю ніг Господа нашого Іісуса Христа. Бога нашого, Який родився в тілі людському, жив поміж людей і від людей прийняв страшну мученицьку смерть на Хресті для того, щоб Хрестом, Розп’яттям Своїм врятувати, спасти нас людей.

І саме тому ми шануємо Хрест, саме тому ми сьогодні молимося Господу нашому Іісусу Христу, Який був розіп’ятий на цьому Хресті. Його ж Животворчий Хрест покоївся у землі 300 років. І святі князь Костянтин і Єлена через 300 років знайшли його. І щоб впізнати котрий із різних хрестів Хрест Бога, прикладали до нього мертву людину, яку хоронили в той день. І мертва людина воскресла, коли приклали її до Животворчого Хреста Господнього.

Сьогодні ми згадуємо, як Патріарх піднімав, возносив цей Хрест уверх до неба, щоб люди бачили його. Так, як колись Мойсей підносив змія в пустелі і кожен хто побачив цього змія, зцілювався від укусу зміїного, залишався живим, перемагав смерть.

Патріарх возносить Хрест Господній, щоб ми і сьогодні бачили цей Хрест, рівнялися на Хрест Господа нашого Іісуса Христа і цим спасалися, зцілювалися і перемагали.

Трохи пізніше в одній із битв за віру, князю Костянтину приснився сон в якому Господь показав йому Хрест і сказав: «Цим перемагай». І сьогодні наша армія, наші герої саме з Хрестом на броні перемагають нелюдів, які прийшли на нашу землю вбивати, мордувати і грабувати. Вони свою броню позначили різними сатанинськими знаками, зомбі-знаками. Наша ж броня захищена Хрестом Божим. І саме з Хрестом сьогодні перемагаємо ми і наші герої метр за метром відвойовують нашу землю, поливають її українською кров’ю. Але перемагають ворога заради нашого майбутнього, заради майбутнього наших дітей, заради спасіння нашого і нашої України, нашого українського народу, і нашої Української канонічної Православної Церкви.

«Цим перемагай», – сказав Бог і дав Хрест, знамена Хреста Костянтинові. Цим переможемо і ми Хрестом нашим, Хрестом Господнім переможемо і ми у цій війні, великій широкій війні нашого Спасіння, війни добра зі злом. Переможемо ми нашим Хрестом.

Тримаймося Бога, рівняймося на Воздвижений Хрест сьогодні. І ніякі сили адські не здолають нас.

Тож вітаю вас із святом і хай Хрест Господній вказує нам дорогу до Спасіння і нашого щастя.

Боже благословення на всіх вас!».

Comments are closed