Ми примножуємо Богом дані таланти, а росіяни закопали Божі таланти глибоко в землю

У цю світлу неділю настоятель храму святої Покрови отець Михаїл звернувся до парафія з такою проповіддю:

«Во ім’я Отця і Сина, і Святого Духа. Амінь!

Улюблені во Христі браття і сестри, сьогодні ми слухали притчу Господа нашого Іісуса Христа про таланти. Задумуючись над цією притчею, ми можемо зрозуміти, що кожна людина у світі, всі ми з вами отримали від Бога таланти. Хто більше, хто менше, але немає на землі людини, яка б була обділена Богом.

І навіть Гітлер був талановитою людиною, він був талановитим художником. Кожна людина у цьому світі наділена Божою ласкою, Божою любов’ю і Божими талантами. Як використовує людина ці таланти, вже залежить від нас з вами.

Гітлер закопав свій талант художника, образився на те, що не зрозуміли його. І ця образа його вилилася кров’ю людською. І пам’ять про це і сьогодні у віках, бо мільйони людей постраждали за одного, який Божий талант закопав у землю.

Сьогодні повторюється ця жахлива історія. Маленька недолюдина іде війною проти всього світу. І ми, дивлячись, що відбувається сьогодні у північного сусіда, розуміємо, що історія повторюється. Знову ллється людська кров ,і як фашисти у 40-х, тепер у 21 столітті сучасні російські фашисти відбирають землю у сусідів, відбирають життя людське. І все тільки через те, що Божий дар, Божий талант закопаний в землю. Все Боже заховали якнайдалі, витягнувши на поверхню все зле і нечисте. Але ми розуміємо, що як у притчі буде і в цьому житті. Прийде господар Бог наш Іісус Христос і скаже: «Рабе лукавий, для чого ти закопав мій дар?».

Чому сьогодні православні церкви в росії моляться за війну, хіба Бог схвалює війну, братовбивчу війну і кровопролиття? Чому сьогодні зазіхають сусідні народи на чужу землю, на чуже життя, хіба Бог благословляє таке? Ні, це все нечистий. А Божий талант закопано глибоко в землю. І скаже Господь: «Вкиньте їх в тьму непроглядну, де буде скрегіт зубів». Тільки таке майбутнє чекає ненависників роду людського. А те, що вони сьогодні мають, чи думають, що мають, відбереться в них. Це говорить сьогодні Господь. І так буде, не інакше.

Ми ж будемо служити Господу нашому Іісусу Христу і примножувати нам дані таланти, нашу мову, Божественну мову, українську мову, нашу любов до праці і до ближніх своїх, наше багатство земне і духовне, нашу церкву, розбудовувати з Божою допомогою і з ПЕРЕМОГОЮ, яка буде обов’язково в нас. Бо так говорить Господь. А Бог не буває осміяний.

Дякуємо Господу Богу нашому за наші таланти, за Божий дар, який ми не закопали в землю, ми примножуємо його. І Господь хай нагородить нас своєю благодаттю, хай покарає тих, що закопують свої таланти.

Боже благословення на всіх вас!».

Спаси Господи!

Comments are closed