Свято Покрови Пресвятої Богородиці: у храмі навіть у свято працюють, аби допомогти ЗСУ

14 жовтня у церкві святої Покрови храмове свято! Преосвященніший владика Євстратій, архієпископ Чернігівський і Ніжинський приїхав до Покровської церкви на святкове архієрейське богослужіння.

До храму прийшли й наші воїни Захисники, і міська влада Ніжина, аби разом помолитися за наші Збройні Сили України та за нашу перемогу. Матінка Божа своїм Покровом охороняє Ніжин і не дає збутися злим російським планам.

Преосвященніший владика Євстратій вручив настоятелю храму святої Покрови отцю Михаїлу Почесну Грамоту від Чернігівської ОДА. Також дерев’яну ікону ручної роботи нашого ніжинського майстра подарували командиру ніжинської військової частини Миколі Кушніру. Саме він сказав: «Ніжин не здамо росіянам». І наші воїни захистили Ніжин, не дали росіянам зайти у місто. І в День Захисника України весь храм співав Миколі Кушніру многая і благая літа!

Поки у зимовому храмі святого Миколая моляться, поруч у Покровській церкві не припиняється робота, йде процес виготовлення окопних свічок. Наші воїни зараз в окопах і чекають на допомогу від надійного тилу, яким є ми всі з вами, хто допомагає, жертвує кошти, продукти, речі. Кожного тижня матушка Дарія відправляє на передову посилки з усім необхідним для наших Захисників.

Лунала молитва і за наших полеглих воїнів Героїв, що віддали своє життя у боротьбі з російською ордою, зі злом, що суне на нашу світлу землю. Хвилиною мовчання і квітами вшанували полеглих воїнів біля пам’ятника Борцям за Незалежність і пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні. Вічна пам’ять і Царство Небесне загиблим Героям!

Многая і благая літа всім Захисникам, що боронять нас зараз. Нехай Покров Матінки Божої захистить вас від російських ворогів! За нами правда і з нами Бог!

Comments are closed