З Ніжина на Херсон поїхала ціла фура гуманітарної допомоги. Фото і відео

Вчора, 22 листопада, у Покровській церкві в Ніжині завантажили цілу фуру гуманітарної допомоги для деокупованого Херсону і навколишніх сіл. Там росіяни відібрали у місцевих мешканців все, що змогли. Наші українці в Херсоні зараз дуже потребують допомоги.

70 тонн продуктів для деокупованого Херсону вирушили 22 листопада з Чернігівської області. Три фури з продуктами, медикаментами і буржуйками зібрали жителі Чернігівщини. І це вже друга поїздка чернігівських волонтерів у Херсон. Першу вони здійснили на третій день після деокупації.

“Зрозуміли, що те, що ми привезли — це мало. Ще в дорозі почали обдзвонювати всіх людей, які можуть нам допомогти на другу поїздку. Разом зібрали три фури, а перша фура саме тут. Друга фура у Покровській церкві у Ніжині зараз завантажується, а третя фура завантажується у чернігівського фермера з Рябців із Ріпкинської ОТГ, — сказав директор фонду «Іскра добра» Ігор Кукобко.

За його словами, зібрали перші необхідні речі від тиску, болю, тому що у людей зовсім нічого немає.

Три фури допомоги для жителів Херсонщини жителі Чернігівщини зібрали за три дні. Продукти повезуть як у Херсон, так і в села регіону, які деокупували.

Настоятель храму святої Покрови у Ніжині отець Михаїл написав у Facebook:

«Ніжинська картопля для Херсона. Перегрузили ми сьогодні „фуру“ (тон 25) і ще все не забрали. З любов’ю зібрані продукти поїхали на Херсонщину. Дякую всім небайдужим — Крути, Поляна, Плоске, Перемога, Велика Дорога, Монастирище, Борзна і всі навколишні села, Галиця, Яхнівка, Талалаївка, Вертіївка, Бахмач і вся округа, Перебудова — люди ви найкращі! Всіх і не згадаю. Вас пам’ятає Бог і допоможе нам, Україні. Разом до перемоги! Буде ще одна поїздка, тому що залишилося багато!».

Ліки для Херсона особисто передав директор фірми «Лакс» Валентин Андрієць. Матушка Дарія написала:

«Валентин Дмитрович та Весь колектив фірми Лакс, спасибі Вам за допомогу Всім, хто її потребує!Із першого дня війни Ви жодного разу не відмовили у будь якому замовлення Воїнів.Ми висилали Ваші посилки у різні куточки бойових дій, на бойові позиції.Віримо, Перемога близько! Нехай Господь воздасть сторицею Вам і Всьому колективу!».

Вантажили фуру аж до вечора. Допомога вже їде на Херсон! Дякуємо всій Ніжинській громаді, Херсон це Україна!

uezd.com.ua за матеріалами Суспільного Чернігів, за інформацією зі сторінки Михаїл Якубів і Дарія Якубів

Comments are closed