Даремно московський окупант зазіхає на нашу землю. З нами Бог, з нами Архистратиг Божий Михаїл і всі Небесні Сили

21 листопада у Собор Архистратига Михаїла настоятель храму святої Покрови отець Михаїл звернувся до парафіян з такою проповіддю:

«Во ім’я Отця і Сина, і Святого Духа! Амінь!

Улюблені во Христі браття і сестри, сьогодні Свята Православна Церква молитовно згадує всі Небесні Сили, безтілесні Сили, тобто Ангелів на чолі з Архистратигом Божим Михаїлом.

Ще на початку світової історії у світі духовному на Небесах відбулася велика боротьба добра і зла, темряви і світла. Первоверховний ангел Сатаніїл розгордився у собі і захотів стати вище Бога. І піднялася велика боротьба між Ангелами на стороні Бога, світлих Ангелів очолив Архистратиг Божий Михаїл. Світло завжди перемагає, і скинена темрява із духовних висот на землю.

І ця боротьба продовжується сьогодні тут на землі. І бачимо ми це у сьогоднішньому повсякденні. І нашу боротьбу, боротьбу добра і зла сьогодні знову очолює Архистратиг Божий Михаїл. Даремно темні сили на весні ринули на Київ, вони не подумали про те, що Київ охороняє Божий Архистратиг Михаїл. І своїм вогненним мечем він відсікає усяке зло від місця святого. Даремно сьогодні піднімає голову зла орда із півночі. Московський окупант даремно зазіхає на нашу землю. З нами Бог, з нами Архистратиг Божий Михаїл і всі Небесні Сили безтілесні, всі Ангели сьогодні стоять за нами. Ми віримо в це, ми знаємо це, ми пересвідчуємося в цьому кожен день у нашій боротьбі.

Звичайно, боротьба не буває без жертв, як не буває без жертви майбутнього нашого. Сьогодні ми платимо дорогу ціну, життям наших найкращих воїнів-героїв. Але віримо ми, що вони не помирають, що вони сьогодні поповнюють ряди безтілесних Небесних Ангелів і стоять на боротьбі за нашу землю.

Ще і ще раз повторюю, очолює цю боротьбу Архистратиг Божий Михаїл.

Сьогодні також ми згадуємо і Майдан, наш Український майдан, Київську боротьбу за правду, за істину. За правду, за істину сьогодні стоїмо ми і поряд з нами стоїть Небесна Сотня, поряд з нами стоять всі ті молоді юнаки, що поклали життя своє за наше майбутнє, за Україну, за правду, за істину. Поряд з нами стоїть сонми Ангелів Небесних. Очолює все це військо духовне Архистратиг Божий Михаїл.  Це всиляє в наші серця віру і надію у перемогу. І з цією вірою ми боремося сьогодні, трудимося і молимося, і перемагаємо! І в цьому нам нехай допомагає Архистратиг Божий Михаїл своїм вогненним мечем істини, правди і Божої благодаті.

Боже благословення на всіх вас!».

Всією церковною громадою вітаємо отця Михаїла з Днем Ангела! Многая і благая літа!

Comments are closed