Нас не здолала радіація, нас не здолають і ці нелюди росіяни, які прийшли на нашу землю

26 квітня 1986 року в Україні сталася аварія на Чорнобильській АЕС, яка стала однією з найстрашніших катастроф за всю історію ядерної енергетики.

Сьогодні у 37-му річницю Чорнобильської аварії ми молитовно згадуємо всіх загиблих ліквідаторів, всіх, хто постраждав внаслідок дії радіації.

Біля пам’ятника «Дзвони Чорнобиля» у Ніжині отець Михаїл відслужив панахиду за померлими ліквідаторами, окропив святою водою присутніх чорнобильців і звернувся до всіх присутніх з такою проповіддю:

«Христос Воскрес! Улюблені во Христі браття і сестри, рідшають наші ряди, але ви сьогодні стоїте ще в строю, бо ви потрібні сьогодні для України. Так як десятки років назад ви стали у стрій і по сьогодні. Я тільки що кропив памʼятник і дивився скільки  імен, скільки людей полягло, рятуючи життя дітей і рятуючи наше майбутнє, майбутнє України.

Раніше ще я задумувався над цим, читаючи історію України, розумієш скільки страждань і горя, скільки випробувань припало на долю нас українців. І сьогодні історія повторюється, нас прийшли знищити як націю, як народ. Але нас не здолала радіація, нас не здолають ці нелюди, які прийшли на нашу землю. Бо ми завжди у важку хвилину єднаємося. І сьогодні ми єдині, як ніколи.

Але те з чого я почав сьогодні, повинні стояти пліч о пліч тісно в строю хлопці на передовій і ми тут у тилу разом будемо наближати нашу перемогу. Остаточну перемогу, щоб вже наші діти ніколи більше не знали цього горя, біди і страждання від нелюдських сусідів.

Ото стоїмо ми перед церквою, розміновуємо ми наші землі після орків, але нелюди залишають і духовні міни на нашій землі. Сьогодні ми повинні очистити нашу землю від радіації, від мін, від духовних мін, від того «руського міра», який тільки вбиває, ґвалтує і розвалює все до чого доторкається. Ми ж будемо трудитися і будувати, боротися і стояти на сторожі нашого майбутнього, заради тих людей кого ми сьогодні поминаємо. І заради вас, щоб і наступного року ми зустрілися і ще через рік і так многая і благая літа!

Вітаю вас рятівники зі святом! І хай Господь пом’яне всіх померлих, а вас укріпить на многая і благая літа!

Боже благословення на вас!».

Comments are closed