Хай Господь Бог зігріє своєю любовʼю наших жінок-мироносиць. Многая і благая літа!

Цієї неділі настоятель храму святої Покрови отець Михаїл звернувся до парафіян з такою проповіддю:

«Во імʼя Отця і Сина і Святого Духа! Амінь!

Христос Воскрес! Христос Воскрес, щоб дарувати нам людям Спасіння, спасіння від смерті, спасіння від забуття. Щоб дарувати життя вічне, вічність нам людям. Але давайте подумаємо, що таке «людина»?

Ми знаємо, що людина – це є тіло і душа, й разом тіло і душа складають людину. Але в Біблії на початку, у самому початку Біблії є ще одне цікаве утвердження. Коли Бог створює людину, написано про створення людини так: «І сотворив Бог людину: чоловіка і жінку створив Бог». Не людей – чоловіка і жінку, а людину – чоловіка і жінку. Повноцінне суспільство, повноцінна людина – це чоловік і жінка разом узяті. І Спасіння Господь дарує чоловікам і жінкам, і Спасіння це отримують і чоловіки, і жінки.

Сьогодні ми це дуже добре розуміємо і здається, що нема про що говорити. Але насправді про це треба говорити тому, що в історії є часи, коли зневажали жінку. І сьогодні є суспільства, де вважається, що чоловік – це вища істота над жінкою. Але насправді це є жінка половинка чоловіка, а чоловік половинка жінки. І як тіло не може жити без душі, і як душа є неповноцінною людиною без тіла, так і чоловік, і жінка, тільки так разом узяті, є людиною, які Господь дарує Спасіння.

І саме тому в Євангелії стільки разів ми чуємо, як за Ісусом йдуть жінки. Перша жінка, яка прийняла страждання заради Господа нашого Ісуса Христа була Діва Марія. І за Ісусом, коли Він підріс, пішли, перш за все, жінки, які шанували Його. І коли розбіглися і повтікали учні Його, мужчини, коло Ісуса біля хреста залишилися жінки. Першими жінки пішли до Гробу Господнього і їх сьогодні свято ми святкуємо – Жінок-мироносиць. Вони понесли дорогоцінне миро, щоб натерти, намазати Тіло Господа Свого. І коли почалися гоніння на Церкву, одні із перших мучеників були жінки мучениці. І коли прийшло вже сучасне гоніння на Церкву, коли закривалися церкви і вбивали священнослужителів, першими, хто кидався на захист священників, були жінки, сучасні жінки-мироносиці. Перші, хто ховали від знищення ікони, були жінки-мироносиці. Коли почалася відбудова Церкви, першими до храму прийшли жінки, жінки-мироносиці. Так було й біля нашої церкви ,я памʼятаю ті буремні 90-ті роки, коли мені на поміч просто кидати бетон, на важку фізичну працю першими приходили сусідки, наші сусідки-жінки. І цю допомогу жінок-мироносиць, вас жінок-мироносиць я ніколи не забуду. І цю допомогу для кожного мужчини, не забуде ні один мужчина допомогу жінку. І Господь ніколи не забуде вас жінок-мироносиць, що несете мир і любов у цьому світі від Господа нашого Ісуса Христа. З чим і вітаю сьогодні наших жінок-мироносиць! Господь любить вас, вас любимо ми мужчини, люблю я.

І хай ця любов, наша і Божа любов зігріває вас у цьому світі, укріплює вас у цьому світі, щоб ви і надалі сіяли віру, надію і любов! Щоб ви і надалі стояли надійною опорою для наших воїнів там на передовій. Щоб і надалі плелися сітки біля нашого храму, готувалися смаколики для наших воїнів.

Більше того, сьогодні ми знаємо, що є воїни жінки там на передовій. І здається це жінка-воїн, але сьогодні і тих наших жінок-воїнів я хочу назвати жінками-мироносицями, бо вони стоять на захисті миру, миру в цілому світі, не тільки миру в Україні, а миру в цілому світі. Вони захищають мир, саме тому навіть наші воїни-жінки є жінками-мироносицями.

Я вітаю всіх жінок, мам і сестер, наших донечок, наших діточок-дівчаточок, всіх вас жінки-мироносиці хай Господь Бог зігріє своєю любовʼю, хай Господь Бог дарує вам щастя, хай Господь Бог дарує вам здоровʼя, хай Господь Бог дарує вам і всім і нам на многая і благая літа!

Многая і благая літа! Христос Воскрес!».

Воістину Воскрес!

Більше фото за посиланням: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid02d4J

Comments are closed