У хвилину випробувань ми можемо знайти пораду від Господа: повчальна історія про рибалок

У цю світлу неділю настоятель храму святої Покрови отець Михаїл звернувся до парафіян з такою проповіддю:

«Во імʼя Отця і Сина і Святого Духа! Амінь!

Улюблені во Христі браття і сестри, повчання Господа нашого Ісуса Христа веде нас через усе життя і в кожну хвилину радості чи горя, щастя чи випробування ми можемо знайти пораду від Господа. Сьогодні ми слухаємо розповідь про те, що рибалки усю ніч трудилися, ловили рибу і без улову повернулися додому.

Сьогодні для нас це незрозуміло, бо їхали ще до війни наші мужчини на рибалку не для того, щоб прогодувати сімʼю, а навпаки, щоб відпочити на природі. Але ці рибалки, про яких говорить Господь, не відпочивали, вони трудилися, щоб прогодувати свою сімʼю. І якщо не має улову і батько повертається додому без рибу, то в цей день будуть голодні діти. А якщо день за днем, то опускаються руки і не має майбутнього в цієї родини. Це повчання, те що відбулося потім, дуже важливе для нас з вами. Бо вже день за днем, скоро другий рік на нашій землі іде війна, літають крилаті ракети і танки перемішують нашу українську землю із людською кровʼю.

Ми боремося, ми не опускаємо рук, але інколи відчай закрадається в душу і закрадається страх, скільки ще буде тягнутися ця страшна війна. Сьогодні ми можемо чути, кажуть, що 6, 8, 10 років ця війна буде тривати. Але я хочу закликати вас, ми не опускаємо руки! І не впускайте у своє серце відчай, бо ми з Богом. Так, війна продовжується, але нікого не слухайте, бо ті, що сьогодні кажуть, що війна буде ще 7-8 років, давали нам всього 3 дні, 3 дні й Україна буде захоплена, розгромлена. Сьогодні кажуть – 8 років… І якщо порівняти те і сьогоднішнє, то можна тільки посміятися із тих мудреців. А Бог, тільки Бог не може бути осміяним. І з Богом ми переможемо.

Господь приходить до рибалок і каже: «Закиньте сіті ще раз». І рибалки відповідають: «Ми всю ніч трудилися, нічого не зловили, але по слову Твоєму ми зробимо так, як ти кажеш». І, вислухавши слово Боже, закидають сіті і такий улов, що човен почав тонути, довелося просити допомоги у сусідніх човнів, щоб розділити цей улов. Сьогодні якщо у вашому серці, не дай Боже, закрадається сумнів і відчай, згадайте сьогоднішню історію. І памʼятайте – з нами Бог! Він звертається до кожного з нас, до кожного воїна України із словом Істини. Слухаймо Бога Господа нашого Ісуса Христа, знову і знову закидаймо свої сіті. І, повірте, перемога буде за нами. І як несподіваним був улов, як Господь наш Ісус Христос на тертій день Воскрес із мертвих несподівано для учнів Своїх, такою буде і наша перемога. Бо Бог не буває осміяним, Істина не буває скорена і знищена.

Господь дає нам випробування, але з перемогою буде така велика радість, що цією радістю ми будемо ділитися один з одним і з тими ближніми, які допомагали нам. І як рибалки ділилися своїм уловом, і ми будемо ділитися цією радістю, радістю перемоги з усім світом. Я вірю в це і цю віру засіває в наших серцях і утверджує Господь Бог наш Ісус Христос. Не покладаймо рук, слухаймо Бога нашого Ісуса Христа, сіті наші хай будуть напоготові й перемога буде за нами. Вірте в це і не слухайте тих, що говорять неправду. Тільки в Бога істина, і тільки в Бога благодать ,і тільки в Бога можливість в одну мить, за три дні здолати будь-якого ворога. І нехай буде так!

Боже благословення на всіх вас!».

Спаси Господи!

 

 

Comments are closed