Собор Архістратига Божого Михаїла: наші українські воїни – це воїни Божі, це воїни світла і добра

У Собор Архістратига Михаїла та iнших небесних сил безтілесних настоятель храму святої Покрови отець Михаїл звернувся до парафіян з такою проповіддю:

«Во імʼя Отця і Сина і Святого Духа!

Улюблені во Христі браття і сестри, сьогодні свята Православна Церква, більшість у святій Православній Церкві святкує день Архистратига Божого Михаїла і всіх Ангелів Небесних, сил безтілесних.

На початку сотворив Бог небу і землю – читаємо ми у Святому Писанні. Але це не та земля по якій ми ходимо, і не те небо з хмаринками, яке ми бачимо над собою. У Біблії слова «земля» і «небо» означає матеріальний світ і світ духовний. Матеріальний світ ми бачимо довкола себе. І те небо, яке ми бачимо над собою, це теж матеріальний світ. А духовний світ- це світ Ангелів, сил безтілесних, той світ, який не має матеріального тіла, але створений, як і ми з вами, але для нас з вами.

Бог створює Рай для людини, Бог створює Ангелів на Небесах і, здавалося б, що ще треба тим Ангелам, які поряд з Богом щодня, щохвилини? Що ще треба людям на землі, які живуть в Раю, все мають? Але сталася велика війна у світі духовному. Сатаниїл – перший ангел перед Богом, підняв бунт проти Бога, захотів стати вище самого Бога. І ця війна відбувалася там на Небесах. Але воїнство Небесне очолив Архистратиг, що означає воєначальник всіх Небесних сил, воїнств. І ця війна сьогодні опускається на землю, і ця війна продовжується тисячі і тисячі років.

Сьогодні ми маємо на нашій українській землі продовження тієї війни, яка почалася на початку людської історії. Ми жили у світлій, прекрасній державі, ми вірили в те, що мир запанував на нашій землі. Ну кому сьогодні потрібно воювати танками і ракетами, коли по великому рахунку, працюй і будеш мати все, що тобі заманеться. Але сатана не спить і він продовжує ту війну, яка почалася тисячі років назад і на небі й на нашій українській землі.

І віримо ми, що на захист українців стає Архистратиг Божий Михаїл з усіма Небесними воїнствами, з Ангелами. Нечиста сила прийшла на нашу землю, Ангели небесні стали на наш захист. І саме тому тікали, не оглядаючись, вороги від Києва, бо Київ охороняє Архистратиг Божий Михаїл. І саме тому я вірю, що не змогли зайти в Ніжин ті нелюди, сили нечисті. Бо разом з Покровом Божої Матері, Божої благодаті стояв на захисті міста Архистратиг Божий Михаїл. І його вогненний меч хай буде сьогодні разом з усіма нашими воїнами. Хай Архистратиг Божий Михаїл допомагає кожному воїну України. Хай всі Ангели небесні стануть в один ряд, плече в плече з нашими воїнами. Бо наші воїни – це воїни світла, воїни добра, воїни Бога нашого Ісуса Христа.

Росія звинувачує нас у безбожності, але чомусь свою зброю вони малюють буквою «z» – сатанинським знаком. Наша зброя намаркована хрестом, бо ще Костянтин Великий сказав: «Цим перемагай, з Богом перемагай». І віримо ми, і ми переконані в тому, що наші воїни – це воїни світла. А з воїнами світла стоять Ангели Хранителі і на чолі цих Ангелів стоїть Архистратиг Божий Михаїл. І з цією вірою ми сьогодні молимося до всіх Ангелів – бережіть наших солдатів, бережіть наших воїнів, дітей наших, що сьогодні в окопах бережуть нашу молитву!

І, Господи, силою Небесних сил безтілесних, Архистратига Божого Михаїла, його вогненним мечем убережи нас від зла і нечисті, яка йде на нас із півночі. Допоможи нам, Архистратиге Божий Михаїл, перемогти у цій війні, як ти переміг сатану і скинув з Небес. Так з божою благодаттю ми переможемо всяку нечисть і викинемо з нашої мирної української землі. Тож віримо в це і молимося нашому захиснику – Архистратигу Божому Михаїлу!

Боже благословення на всіх вас!».

Спаси Господи!

Comments are closed