Бережіться фарисейської закваски, московський патріархат продовжує отруювати Україну

У цю світлу неділю настоятель храму святої Покрови отець Михаїл звернувся до парафіян з такою проповіддю:

«Во імʼя Отця і Сина і Святого Духа!

Улюблені во Христі браття і сестри, наближається свято Різдва Христового. Ми бережемо піст, ми молимося і віруємо в те, що Господь Своїм Народженням просвітить нашу землю, наші душі, нашу Церкву світлом Різдва Христового, світлом віри і надії. І які б бурі, війни і погрози не шуміли кругом нас, ми будемо триматися віри Христової, істинної віри істинного календаря і правди Божої.

Сьогодні важкий час, іде війна, точяться страшні бої особливо в останні дні неймовірно важкі бої на сході України. Але точно така ж війна відбувається і на духовному рівні. І щоб були міцні наші воїни, які стоять за правду, щоби була твердою наша віра, бо ми теж воїни духовні – всі хто моляться у храмі, всі хто вірує і моляться за воїнів, ми теж є воїни. Ми повинні прекрасно усвідомлювати, розуміти, де є правда, де є істина.

Сьогодні ми слухали цікаві слова святої Євангелії, коли фарисеї спокушали Господа нашого Ісуса Христа, задавали Йому різні запитання, шукаючи, як би підкопатися до його слів і до Його істинного вчення. І, повернувшись до Своїх учнів, Господь каже їм: «Стережіться закваски фарисейської, бо вона є суть лицемірство». Шукаючи істини, бережіться лицемірства.

Останнім часом точяться дискусії в церковному середовищі про календар – чи правильно ми перейшли на старий-новий календар, так як раніше святкували до Жовтневої революції наші діди і прадіди. І я завжди направляю до нашої Ніни Олексіївни на касу, спеціально я дав їй богослужбову книгу видану в москві, московським патріархатом, де чорним по білому написано: «Рождество Христово 25 декабря». І от вони видають такі книги і говорять, що 25 грудня святкувати неправильно. І як це називається? Лицемірство. Лицеміри! Сьогодні не можна мовчати, коли московська церква в Україні говорить більше року вже, що вони відріклися від москви, що вони більше не належать до московського патріархату, що не має в Україні московського патріархату. І раптом в московських церковних календарях, де друкують усіх єпископів, перші єпископи, які там надруковані – це так званий митрополит Київський Онуфрій, вони так себе називають. І він надрукований в московському календарі, як єпископ російської церкви. І всі єпископи, які належать до московського патріархату і відрікаються цього, надруковані в цьому календарі. І як це називається? Лицемірство!

Я сьогодні закликаю нас українців – бережіться закваски фарисейської, що є суть лицемірство. Бо лицеміри ті, що ніби моляться Бога, а насправді моляться до москви, до Кирила і шукають там спасіння, не в Бога, не в Церкві істинній, а спасіння у москві. І, коли кажуть, що в Україні ми всі українські священники, я кажу – так, ми українські священники. Ми, які належимо до Православної Церкви України є українськими священниками. І ті, що належать до Української православної церкви московського патріархату є українськими священниками. Але є різниця. Якщо би, наприклад, не дай Боже, знову сьогодні увійшли окупанти московські на Чернігівщину, то московських священників вони б не чіпали, а наших священників розстріляли би і садили по підвалах.

Нещодавно вийшло інтерв’ю з чернігівським хлопцем, який 8 місяців був у московському полоні. І от він розказує: «На кожному допиті мене питали в яку церкву я ходжу. При мені, – каже, – подзвонили в Чернігів у Троїцький собор московського патріархату і перепитали, чи я є їхнім прихожанином». З росії зателефонували в Чернігів у Троїцький собор, щоб дізнатися, чи він дійсно ходить у російську церкву. Всіх, хто ходить сьогодні у російську церкву знайте – ви під ковпаком російських спецслужб, фсбешних спецслужб. Всі, хто ходить у російську церкву знайте, ви поклоняєтеся фарисеям, які кажуть, що вони не належать до москви, але не відріклися. і нині від москви. І москва ще надіється на це.

Сьогодні йде війна, кров людська – не водиця. Кров наших дітей ллється по всій Україні. І кров наших воїнів на руках тих, хто сьогодні молиться за Кирила, котрий благословляє цю війну. Памʼятайте, за все доведеться понести відповідь перед Богом на Суді Божому.

Будьмо ж щирими у цій війні, будьмо вірними перед Господом нашим Ісусом Христом. І бережіться фарисейської закваски.

Боже благословення на всіх вас!».

Спаси Господи!

Comments are closed