Колядуємо і прославляємо Різдво Господа нашого Ісуса Христа

Цьогоріч вперше офіційно Православна Церква України святкує Різдво Господа нашого Ісуса Христа 25 грудня. Ми повернулися до свого тисячолітнього українського коріння і повертаємо свої споконвічні традиції.

У храмі святої Покрови після літургії Василія Великого учні Ніжинської мистецької школи при Ніжинському фаховому коледжі культури і мистецтв заспівали колядок. Всі діти отримали солодкі подарунки. Прославляємо нашого Господа Ісуса Христа! Христос народився! Славімо Його!

РІЗДВЯНЕ ПОСЛАННЯ ЄПИСКОПА ЧЕРНІГІВСЬКОГО І НІЖИНСЬКОГО АНТОНІЯ БОГОЛЮБИВИМ ПАСТИРЯМ, ЧЕСНОМУ ЧЕРНЕЦТВУ ТА ВСІМ ПРАВОСЛАВНИМ ВІРНИМ ЧЕРНІГІВЩИНИ

Дорогі брати та сестри!

Христос народився! Славімо Його!

Величне і преславне чудо: Діва народжує Спасителя, і утроба не зотліває; Слово втілюється, і від Отця не відлучається. Ангели з пастирями славлять, і ми, українці, разом з ними співаємо: слава в вишніх Богу, і на землі мир.

Прославляючи Новонародженого Христа, ми знову і знову у молитві до Бога просимо про справедливий мир. Адже мир на землі для нашого українського народу є бажаним, омріяним і водночас таким вистражданим.

Щороку Різдво Христове приходить до нас як під час горя, так і під час радості, як в час втрат, так і в час здобутків, але завжди приходить, даруючи Світло та надію.

Вже вкотре вся наша українська родина зустрічає Різдво Христове в час повномасштабної війни, в час великої темряви для всього народу, але зустрічає з глибокою вірою та довірою до Бога. Всупереч та на противагу всьому подія Народження Ісуса Христа освячує все наше життя, просвітлює, допомагає знайти правильний шлях і здолати зло, приносить людям Божий мир, добро та милосердя. Сам Господь, дає нам надію, кажучи: «Я Світло, прийшов у світ, щоб усякий, хто в Мене вірує, не залишався у темряві» (Ін. 12:46).

Понад два тисячоліття тому в місті Вифлеємі не знайшлося місця для Новонародженого Спасителя в жодному домі, в їхніх родинах, та навіть у багатьох серцях. Різдво ж Господа нашого Ісуса Христа у місті Давидовому відбувається в яслах на сіні. Всемогутній Бог умаляється і стає таким близьким до людини, близьким до кожного із нас.

Але чи знайдеться Йому місце у нашій Україні? Чи знайдеться Богові місце у нашому домі? Чи знайдеться місце для Новонародженого Немовляти у наших серцях? Все у наших руках. Тож тільки від кожного із нас залежить чи запросимо ми у своє серце Христа, чи огорнемо ми любов’ю Того, Хто огортає Своєю любов’ю весь світ.

Ми знаємо, що Господь наш Ісус Христос звершив все необхідне для спасіння всіх людей, але від кожного з нас особисто залежить, чи приймаємо ми цей дар вічного життя, Який Бог приготував для нас, чи у нашому домі буде місце для Господа. Тому свято Різдва Христового – це не просто нагадування нам про давні історичні події, що відбулися у Вифлеємі, а це особистий заклик до кожного із нас дати своїм життям відповідь Богу на все те, що Спаситель зробив для нас.

Нехай світле Різдво Христове принесе кожному з нас внутрішній спокій, натхнення та силу, щоб в єдності продовжувати наш шлях та з Божою допомогою здобути перемогу.

Сердечні вітання зі святом нашій великій духовній родині Православної Церкви України, кожному і кожній, хто перебуває на Богом благословенній Чернігівській землі.

Вітаю всіх Захисників Батьківщини – наших мужніх та сильних духом воїнів, добровольців та волонтерів, парамедиків та лікарів, державну та місцеву владу, правоохоронців, українських дітей та дорослих, всю нашу велику родину України.

Зичу всім вам, дорогі отці, брати та сестри у Христі, міцного здоров’я та непохитної віри у нашу перемогу, бо з нами Бог.

ХРИСТОС НАРОДИВСЯ! СЛАВІМО ЙОГО!

Антоній,

Єпископ Чернігівський і Ніжинський

Різдво Христове,

25 грудня 2023 року Божого,

м. Чернігів

Більше фото тут:

Comments are closed