Хрещення Господа нашого Ісуса Христа: Дух Святий сходить, коли люди моляться, щиро і сердечно моляться

6 січня у свято Богоявлення, Хрещення Господнього настоятель храму святої Покрови отець Михаїл звернувся до парафіян з такою проповіддю:

«Во імʼя Отця і Сина і Святого Духа!

Улюблені во Христі браття і сестри, сьогодні Свята Православна Церква святкує Хрещення Господа нашого Ісуса Христа. Ми називаємо це свято – Богоявління, бо Бог у Святій Тройці явився людям. Бог Син прийшов до Іоанна на Йордан охреститися. І, коли Він занурився у воду, Дух Святий у вигляді голуба зійшов з Небес і спочив на Ньому. І Голос з Неба прозвучав: «Це Син мій улюблений в Якому Моє благовоління». І голос це був Бога Отця. Отже в цій історії ми бачимо Бога у Святій Тройці єдиного – Бога Отця, Сина Ісуса Христа й Духа Святого у вигляді голуба.

Ця історія описана у всіх чотирьох Євангеліях у Біблії, але саме в Луки написано так цікаво: «І молилися люди, і Хрестився Господь, і відкрилося Небо й Дух Святий у вигляді голуба зійшов на Нього». Важливо це для нас сьогодні саме тим, що Апостол вказує – молилися люди, Хрестився Господь. Бо сьогодні ми перейшли на Новоюліанський календар, так, як і більшість Православних церков сьогодні освячуємо воду. Але є церкви наближені до москви, які і сьогодні святкують по-старому, і як на мене, неправильно. Але вони будуть стверджувати, що Дух Святий сходить 19. Сьогоднішні слова євангельські вказують, що Дух Святий сходить, коли люди моляться, щиро і сердечно моляться і Господь наш Ісус Христос охрещується. Тобто, ми збираємося не тому, що Дух Святий сходить, ми збираємося і молимося, і Дух Святий сходить, відкриваються Небеса. Саме тому, так важлива наша щира, сердечна молитва, молитва рідною мовою, молитва з глибини серця від усієї душі. Щоби відкрилося Небо, зібралися ми сьогодні у святому храмі, відкрилося Небо для Духа Святого і закрилося небо для всякої нечисті, якою обкидає, обсипає наш воріг, сусід ракетами і шахедами.

І вірю я, в мене є тверда і непохитна віра, що з Богом все буде добре. Відкривши Небеса нашими молитвами, для Духа Святого, тими ж молитвами ми закриємо небеса для усякої ракети. І бачили ми що є в росії такі ракети, що навіть до кордону не долітають, падають на їхні ж голови. І от, коли я почув цю інформацію, що з тих сотні ракет одна впала на росію, знаєте, що я подумав, перш за все – от хтось гарно помолився. Молімося і віруємо, і з вірою буде так. Господь має силу повернути зло тому, хто сіє це зло. А, задумавшись над цим, бережімо свої серця в добрі й у любові. І Господь хай поверне нам нашу любов і наше добро. Хай Господь Бог поверне те зло, яке сіє наш «сусід» нам з вами, їм же на їхні голови. Хай Господь сьогодні поверне наших воїнів додому з перемогою. Хай Господь Бог поверне нам наше щасливе життя, згадаймо, що ще декілька років назад ми жили, бурчали, сварили владу – це наша традиція така, були чимось незадоволені. Сьогодні ми згадуємо той час і думаємо – Боже, якими ми були щасливими, у нас було мирне небо, у нас був мир в Україні, родюча земля, росли діти і не знали горя і біди.

Боже, нашими молитвами відкрий Небо Духу Святому, даруй нам мир і перемогу, а ми будемо славити Господа нашого Ісуса Христа, трудитися, молитися і дякувати тобі за це. Хай по вірі нашій буде нам, хай Господь сьогодні, Який охрещується в Йордані, водами Йорданськими змиє усяку нечисть, а Дух Святий закриє наше українське небо від усяких ракет.

Боже благословення на всіх вас!».

Більше фото тут:

Comments are closed