Ми напрочуд легко перейшли на новий календар, бо все виходить з Божим благословенням

У цю світлу неділю настоятель храму святої Покрови отець Михаїл звернувся до парафіян з такою проповіддю:

«Во імʼя Отця і Сина і Святого Духа!

Христос хрещається! В річці Йордані! Ще і ще раз ми славимо Господа нашого Ісуса Христа, Який народився тілом у вертепі, охрестився в річці Йордані, проповідував Спасіння, був розіпʼятий на хресті, помер і воскрес у третій день, даруючи нам нашу віру. І напевно неспроста Господь наш Ісус Христос не залишив нам Свого власного письмового свідчення. І неспроста, напевно, ми не знаємо точних дат Його Народження, Його проповідей, щоб ми не зациклювалися на тій чи іншій даті, щоб ми святкували не день, а свято, Народження.

Це сьогодні дуже важливо розуміти розумом і відчувати серцем. Бо ми знаходимося в переломному часі, коли ми відриваємося від «руского міра», який весь залитий кровʼю людською. І, відриваючись від цього «руского міра» ми переносимо страждання, гинуть наші хлопці на війні, а тут в тилу ми трудимося, боремося і молимося. І молимося вже не російською, а українською мовою, молимося за Новоюліанським календарем так, як молиться весь Християнський світ і більшість Православних Церков. Із п’ятнадцяти Православних Церков сьогодні одинадцять Церков святкують Хрещення Господа нашого Ісуса Христа, Богоявлення. Сьогодні Бог являється нам з вами і тільки московська церква і ті, що належать до москви, навіть якщо не юридично, то духовно більше тяжіють до москви, сьогодні святкують Різдво Христове. Це добре, коли людина святкує Різдво Христове, це добре, якщо людина вірить в Господа нашого Ісуса Христа і в Його спасительну місію. Але, коли все перевернуто з ніг на голову, тоді відбувається таке, що московська церква освячує ядерну зброю, автомати, благословляє війну. Саме дивно і страшно, і настільки дивно і страшно, що аж смішно, коли московська церква освячувала ракети, які називаються «сатана». Виходить так, що москва освячує сатану. І коли відбувається все неправильно, тоді й наслідки криваві.

Буквально сьогодні зранку ми спілкувалися і говорили про те, що напрочуд дивно, напрочуд легко ми перейшли на новий календар. Ми святкували Покрову 1 жовтня, Миколая – 6 грудня, Різдво – 25 грудня, ми відсвяткували Хрещення Господнє вчора і були тисячі людей. І сьогодні мене питають люди: «А купалися люди в річці Йордані?». Купалися! І було їх набагато більше, як попередні роки. Ми напрочуд легко перейшли. І питається – чому так відбулось? Навіть я не сподівався, що так буде легко, так буде просто, так все складеться одне до одного. А тому, що так правильно! І, коли Господь благословляє, все виходить з Божим благословенням ми відірвемося, уже відірвалися від кривавого «руского міра» і йдемо вперед. І хай Господь наш Ісус Христос подасть нам руку допомоги і веде нас. А ми, як Іоанн Хреститель, який охрестив Його у водах святих, будемо чекати Господа нашого Ісуса Христа в нашому повсякденному житті.

У молитві Господь почує нас, у праці Господь підтримає нас, у боротьбі з безжалісним, сатанинським окупантом Господь допоможе нам. Бо, ну по-суті кожна війна – це не Божа справа. Але ми не мріємо про чуже, ми захищаємо тільки своє ,захищаємо наше життя, нашу віру, нашу землю, наших дітей, наше майбутнє, нашу Церкву істинно Христову Православну. І саме тому я вірю і переконаний – з нами Бог! І саме тому, ось вже скоро два роки безжалісний воріг, страшна орда, яка прийшла зі сходу, з москви, ви просто подивіться на карту, яка завелика московія і яка Україна, і вони нічого два роки зробити з нами не можуть.

Так, гинуть наші хлопці, велика жертва сьогодні, але з кожної краплі наших мучеників-воїнів проросте майбутнє, щасливе майбутнє наших дітей. І будуть наші діти колядувати 25 грудня, так як в 2023 році вже вперше колядували, не вперше, а так, як раніше колядували. І будуть наші діти щедрувати 31 грудня на Новий рік, на святвечір новорічний. І будуть наші діти засівати 1 січня на справжній Новий рік. І будемо ми купатися у справжній Йордан так, як купаються і святкують Хрещення Господнє всі християни світу 6 січня. І відійде в минуле це все, що ми сьогодні переживаємо, але ніколи не забудеться, ніколи не забудеться.

Ми будемо жити в щасливій, вільній Україні, молитися у вільній Христовій Православній Церкві, у щасливих, багатих, люблячих родинах святкувати і славити Господа нашого Ісуса Христа. Так буде, в це я вірю і з цією вірою ми сьогодні молимося і боремося.

Боже благословення на всіх вас!».

Спаси Господи!

Comments are closed