Паломницька поїздка з Ніжина до Києва

Вчора, 22 серпня, відбулася історична мить, бо вперше Вселенський Патріарх, Перший серед Предстоятелів Церков, прибув до України, до нашої Помісної Церкви вже як до Автокефальної, самостійної Церкви-Дочки.

Ніжинці теж долучилися до соборної Божественної літургії на території собору Святої Софії в Києві, яку очолили два Предстоятелі — Всесвятійший Вселенський Патріарх Варфоломій та Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній.

Рано вранці парафіяни храму святої Покрови і церкви Всіх святих вирушили у паломницьку поїздку до Києва. Не передати словами, яка була атмосфера на літургії. Божа благодать линула на людей і орошала очі сльозами.

Так, було багато людей, деколи була тиснява, але побачити і відчути літургію із Вселенським Патріархом було того варте. Спільна молитва додала душевних сил і Божої радості.

Отець Михаїл разом з багатьма іншими святими отцями, що з’їхалися до Києва з різних куточків України, зустрічав Вселенського Патріарха перед літургією у Софії Київській.

Після літургії паломники  з Ніжина ще побували у старовинній церкві у Козельці. Це собор Різдва Богородиці, який був збудований у 1752—1763 роках на замовлення родини Розумовських. І церква, і дзвіниця залишились у такими ж як їх збудували у 18-му столітті. Також всередині повністю збереглися величний дерев’яний іконостас і чавунна підлога. Дзвіниця нагадує ту, що у Софії Київській. Крім верхнього храму є ще і нижній, де служать заупокійну літургію.

Паломники дякують отцю Михаїлу, матушці Дарії і Ірині Олександрівні, яка була всю поїздку з нами і по дорозі нам розповіла дуже багато цікавого і корисного для душі.

Comments are closed