Сьогодні нам не дають спати не вибухи бомб, а душевна біль, страждання наших українських дітей

У цю неділю настоятель храму святої Покрови отець Михаїл звернувся до парафія з такою проповіддю:

«Во ім’я Отця і Сина, і Святого Духа. Амінь!

Улюблені во Христі браття і сестри, сьогоднішнє Євангеліє ми чуємо, як батько приводить свого сина, одержимого духом нечистим, хвору дитину приносить до Бога, до Господа нашого Іісуса Христа, щоб Господь Бог очистив дитину від усякого зла. Щоб Господь Бог зцілив дитину від усякої болізні.

Останні дні дуже боляче дивитися новини, фото, відео про те, що залишає за собою ворог наш, оті озвірілі рашисти. Слухаючи про батька, який приводить дитину до Сина, я згадую скільки дітей убили озвірілі рашисти, наших українських дітей, безвинних дітей убили ті нелюди.

Я згадую, написала одна журналістка, коли у підвалі у мами на руках вмирала маленька дівчинка, зранена осколками і питала маму: «Мамо, чого мені так боляче? Я ж була слухняна».

Я згадую сьогодні, розказував мер Києва Кличко, як перші дні на Київському вокзалі він розраджував маленького хлопчика, що тато і мама скоро прийдуть, а тато і мама загинули під руїнами розбитого будинку. І ніколи ми не забудемо нашу Українську Мадонну, молоду маму, яка тілом своїм закрила свою дитину від осколків. Дитина залишилася жива, а її зранену, всю посічену осколками відвезли у лікарню.

Сьогодні наша Україна, як та Мадонна закриває нас українців, сьогодні Матінка Божа, як та Мадонна веде нас до Господа нашого Іісуса Христа, щоб Господь Бог уберіг нас. Ми перемагаємо, ми долаємо ворога, бо за нами правда, з нами Бог. Але як можуть зажити ці болючі рани? Те, що болить і не дає спати.

Сьогодні нам не дають спати не вибухи бомб, а ця душевна біль, страждання наших українських дітей. І цю біль, і ці страждання приніс безбожник із росії. Давайте говорити відверто, бо дуже багато сьогодні у московських церквах кажуть: «Прішло несчастіє». Так, ніби це був землетрус. Ні, цю війну благословив московський патріарх Кирил. І це повинні знати сьогодні всі українці – московська церква благословляє вбивати українців і наших дітей.

У перший день війни я, коли говорив це, звертався до людей, мені казали: «Батюшка, вони ж ідуть і не трогають цивільне населення. І я тоді казав – не вірте ворогу, який прийшов з автоматом на нашу землю. Він прийшов грабувати, насилувати і вбивати.

І сьогодні ці асвабадітелі везуть із нашої землі, я можу зрозуміти ще золото і гроші, дитячі речі везуть і дитячі іграшки везуть своїм дітям. Це нелюди, бо для того, щоб своїй дитині відвезти іграшку в росію, йому треба було вбити українську дитину. Це нелюди.

І сьогодні у звільненій Бучі й в інших містах знаходять молодих дівчат над якими знущалися ці нелюди, скільки хотіли. Але є Божа кара.

Ми – християни, вони – нелюди. І ми з Хрестом в ці дні Великого Посту ми не будемо бажати їм зла, Господь хай їх судить. Ми просто будемо пам’ятати це і ніколи ми не забудемо ту біль, яка не дає нам спати.

Слава Богу Ніжин вони обійшли зліва, справа, вони стояли під Ніжином і Покров Божої Матері оберіг нас від тої розрухи і від страждань наших дітей. Але ми молилися і ми вірили. І як той батько, що сьогодні приніс дитину до Бога, ми кажемо: «Боже мій, ми віримо Тобі, допоможи нашому невірству і все буде добре.

Сьогодні передрікають нам, що війна буде довгою. Я закликаю всіх нас – кріпімося, готуймося до всього, нас уже нічим не злякати! Але і хай віра живе у наших серцях, що Бог, Господь Бог має силу дати нам перемогу в будь-який час. Бо сильнішого від Бога нема і все залежить сьогодні від нашої щирої молитви. Як Господь Бог сказав цьому батькові сьогодні: «Чи віруєш ти? По вірі твоїй буде тобі». Ми скажемо – ми віримо, Господи, поможи нашому невірству і по вірі нашій хай буде перемога, а з перемогою і мир на нашій землі. Але не просто мир, а мир з перемогою, чи перемога з миром. Бо інакше, то буде не мир, інакше – то лукавство.

Сьогодні знову ж таки московська церква закликає: «Ми за мір». Коли у твою хату прийшов розбійник і насилує твою дитину, і обкрадає твою хату, і валить твою хату, а господар стоїть і благає його, що ми за мір. Це – неправда, це – лукавство. Будьмо ж відверті, ворог безпощадний, ворог безбожний. Але ми побожні люди сьогодні благаємо Господа і Господь має силу очистити нас, нашу землю і нашу Вітчизну від цієї скверни, від цієї зарази. Від цих нелюдів, що сьогодні танками їздять по нашій землі, вбивають наших дітей, насилують наших дівчат. Господь хай очистить нашу землю, щоб Паску ми святкували в радості і в перемозі. Моліться за це всі християни, моліться і буде так. Бо Господь сказав: «По вірі нашій буде нам».

Віруємо, а якщо з’явиться сумнів, Господь хай зцілить це недовірство.

Боже благословення на всіх вас!».

Comments are closed