Рашисти бояться нас Українців, бо з нами Бог і Божа благодать. Буде перемога, бо з нами Бог!

7 квітня у велике свято Благовіщеня Пресвятої Богородиці настоятель храму святої Покрови отець Михаїл звернувся до парафіян з такою проповіддю:

«Во ім’я Отця і Сина, і Святого Духа! Амінь.

Улюблені во Христі браття і сестри, я вітаю всіх нас із величним святом – святом Благовіщеня Пресвятої Богородиці. Сьогодні ми згадуємо, як до Діви Марії явився Ангел і благовістив Їй, що Вона народить Сина і Син Її Сином Божим назоветься. «Дух Святий зійде на Тебе», – сказав Господь. Злякалася Марія і тоді Ангел говорить Їй: «Не бійся, Маріє, благодать Господня зійде на Тебе».

Сьогодні у важкий час, коли на нашій святій землі топчиться безжальний ворог, який прийшов з його слів «асвабаждать», але насправді прийшов нас убивати. Сьогодні він насилує наших дівчат і вбиває наших дітей, розвалює вщент наші міста і села.

Я хочу звернутися до вас, улюблені мої, дорогі мої – не бійтеся! Перші дні, згадайте, як страх наповнював наше серце – що буде? Особливо, коли гриміли постріли і зривалися міни, як боялися ми. І це закономірно. Діві Марії навіть Ангел з’явився і Вона злякалася, це так по-людськи. Але, коли Господь Бог торкається серця нашого Своєю благодаттю, зникає усякий страх. І безстрашно кидалися наші хлопці у бій і зупинили цього ворога, який у десятки разів перебільшував кількісно. І згадайте, є відео в інтернеті, де простий дідусь голими руками зупиняє танк. І московський танк зупиняється перед цим дідусем. Здавалося б, що такого? А насправді це неймовірна подія, Бог дає нам сили, Бог відбирає від нас страх, Бог дає нам благодать. І цією благодаттю, саме цими силами ми перемагаємо зло, яке прийшло на нашу землю.

І як Господь сказав устами Ангела Діві Марії: «Не бійся», сьогодні Він каже нам з вами: «Не бійтеся діти мої, Я з вами». З нами Бог! І ця віра дає нам такі сили, що навіть голими руками ми можемо зупиняти танки.

Не бійтеся. Воріг наш, коли побачив безстрашність в очах людей, почав боятися нас. Вони ще нападають, але скільки ми бачимо реально чи з екранів телевізора, коли показують цих рашистів, зверніть увагу, в їхніх очах страх! Навіть у тих, що сьогодні сидять у москві у кремлі, коли вони дають інтерв’ю, їхні руки трусяться, очі бігають. Вони бояться навіть там у москві. Вони бояться нас Українців, бо з нами Бог і благодать Божа на нас.

І молимося ми з початку війни, вся Україна молиться, в нашому храмі день і ніч читається Псалтир. І ця молитва береже Україну, і по великому рахунку, ця молитва уберегла Ніжин від розрухи. Моліться! Моліться день і ніч, дорогі мої! Вся молитва сьогодні допомагає нашим воїнам там у бою. Скільки сотні дзвінків ми отримали, сотні раз приходили хлопці до нашої церкви і дякують за молитву, дякують за той покров, молитовний покров, який сьогодні над ними.

І як Ангел Господній благовістив, що народиться Син Божий і прийде благодать на землю, і Великим Він назоветься. Сьогодні і я хочу своїми устами, але від імені Господа нашого благовістити вам – буде перемога! Буде перемога, бо з нами Бог! Віруйте і по вірі цій буде нам. Бо ще не було так у світі, щоб зло перемогло добро, щоб темрява перемогла світло, щоб холод переміг тепло.

Закінчується зима, прийшла весна, усе відроджується, відродиться і наша Україна. Московський рашист прийшов, щоб убити Українців, але з кожної краплі крові Українців, пролитої на нашій Українській землі, виростуть нові герої і проросте нова Україна! Світла і щаслива нова Україна в якій будуть жити вільні і щасливі люди. Наші діти будуть жити у щасливій, вільній державі. Ми будемо молитися у своїй Українській справжній, духовній, сильній церкві і ніяка московська облуда вже не прийде на нашу землю. Бо зло боїться добра, бо темрява тікає від світла. Віруйте в це.

Сьогодні у свято Благовіщеня, хай блага звістка прийде до нашого Маріуполя, до тих, хто чекає цієї звістки, до людей, яких бомблять день і ніч, але вони не здаються. Уявіть собі ситуацію: повністю російськомовне місто і його прийшли спасати рашисти від українців, і це російськомовне місто одним голосом сказало – ГЕТЬ українською мовою. Бо ми вільні люди, навіть, коли оточують місто, ми залишаємось вільними, бо раби не можуть звільнити вільну людину.

Хай блага вістка сьогодні прийде і на схід нашої держави в Донецьк, Луганськ. Хай блага вістка прийде і в Крим, і в кожен куточок нашої землі. Блага вістка перемоги добра над злом, світла над темрявою. І недаремно наш народ назвав цих рашистів орками, ніяк тільки орками можна назвати цих нелюдів. А ми Божі діти будемо нести світло Христової любові і це світло буде спалювати усяке зло, усяку ненависть, що прийшла на нашу землю.

Зі святом ще і ще раз вас. Будемо святкувати, я не міг обійти цю тему. І не дивлячись ні на що, хай сьогодні буде свято на нашій землі, в нашій Україні, і в наші єдиній істинно Православній Церкві України. Зі святом ще і ще раз вас, хай Ангел Хранитель принесе кожному з вас сьогодні добру вістку.

Боже благословення на всіх!».

Comments are closed